دیدار مسولان محترم دفتر تبلیغات اسلامی با آیت الله سبحانی پیرامون آثار کلامی علامه کاشف الغطا

دیدار مسولان دفتر تبلیغات اسلامی با آیت الله سبحانی

حجت الاسلام والمسلمین دکتر احمد واعظی در دیدار با آیت الله سبحانی درباره مجموعه کلامی موسوعه علامه محمدحسین کاشف الغطا اظهار داشت: موسوعه حاضر در 14 جلد در مرکز احیای آثار اسلامی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی آماده شده است که در واقع کتاب های کلامی علامه کاشف الغطا می باشد که این آثار مکتوبات، مناظرات و نقدهایی که به اهل بدعت نوشته اند، را شامل می شود.
وی از انتشار مجموعه آثار اصولی و فقهی علامه کاشف الغطا در سال آینده خبر داد و افزود: انشاء الله در سال آینده مجموعه آثار اصولی و فقهی ایشان از جمله شرحی که این عالم بر عروه الوثقی دارند، به چاپ خواهد رسید.
آیت الله سبحانی ضمن بر شمردن ویژگیهایی چون برخورداری از قلم و سبک نگارشی قوی، تسلط بر ادبیات و شعر و نیز دارا بودن بیان خوب برای علامه کاشف الغطاء گفتند: در قرن گذشته پنج شخصیت حافظ تشیع بودند، علامه کاشف الغطا در عراق، سید محسن جبل عاملی و شرف الدین جبل عاملی در لبنان و آقابزرگ تهرانی و آیت الله امینی. آیت الله سبحانی گفت: اگر می بینید که عروه الوثقی از نظر عبارت فقه خوبی است، این دو برادر(شیخ احمد کاشف الغطا و علامه محمدحسین کاشف الغطا) سهیم بوده اند.
ایشان در تبیین قدرت بیان علامه کشاف الغطاء گفتند: قبل از این که صهیونیست ها آنجا را اشغال کنند، هنگامی که علامه کاشف الغطا را برای قدس دعوت کردند و مسلمانان اجتماعاتی داشتند که جلوی این کار را بگیرند که از میان شیعه، ایشان را دعوت کرده بودند، وی در رفتن مردد بود و پس از مشورت با مرحوم نایینی، این عالم رفتن علامه کاشف الغطا را فریضه خواند. در آنجا یک ساعت و نیم بر بالای منبر سخنرانی کرده بودند، به گونه ای که اشخاص احساس خستگی نمی کردند.
ایشان ضمن تأکید بر نقش احیای آثار عالمان شیعی در معرفی چهره علمی و عقلانی تشیع به جهان گفتند: علما عالمانه، محققانه و عاقلانه تشیع را تبلیغ کردند، البته ما هم وظیفه داریم که آثار علامه کاشف الغطا را منتشر کنیم. امروز که پرده ها کنار رفته است، ما باید خود را عرضه کنیم اما باید عاقلانه خود را نشان دهیم تا بدانند که ما هم بدنه بزرگی از شیعه و اسلام هستیم و در حق ما ظلم شده است که شناخته نشده ایم. باید کارهای ما کارهای عالمانه و دنیا پسند باشد و بتوانیم هم فاصله ها را کم کنیم و هم اصالت خودمان را حفظ کنیم.
این استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم با بیان این ها جهانیان تشیع را به برکت انقلاب اسلامی می شناسند، اظهار داشت: ما شناخته شده نیستیم، به تدریج به برکت انقلاب اسلامی شیعه را می شناسند و ما باید خودمان را به سبک موجود معرفی کنیم.