الصحابة الکرام

مناط الاحکام
احراز رتبه برگزیده و شایسته تحسین برای دو اثر مرکز احیای اثار در هیجدهمین همایش کتاب سال حوزه انتخاب کتاب الصحابة الکرام با عنوان اثر برگزیده و همچنین کتاب مناط الاحکام با عنوان اثر شایسته تحسین را در هیجدهمین همایش کتاب سال حوزه به ریاست محترم دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم جناب حجة الاسلام والمسلمین آقای احمد واعظی و مجموعه همکاران پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی خصوصاً ریاست محترم پژوهشگاه جناب حجة الاسلام و المسلمین آقای لک زایی و به صورت خاص به مجموعه همکاران، محققین و مصحّحین مرکز احیای آثار اسلامی تبریک می­گوییم. انتخاب کتاب "الصحابة الکرام" با عنوان اثر برگزیده  و همچنین کتاب "مناط الاحکام" با عنوان اثر شایسته تحسین را در هیجدهمین همایش کتاب سال حوزه  به ریاست محترم دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم جناب حجة الاسلام والمسلمین آقای احمد واعظی و مجموعه همکاران پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی خصوصاً ریاست محترم پژوهشگاه جناب حجة الاسلام و المسلمین آقای لک زایی و به صورت خاص به مجموعه همکاران، محققین و مصحّحین مرکز احیای آثار اسلامی تبریک می­گوییم.
لازم به ذکر است کتاب ارزشمند صحابة الکرام، تألیف مرحوم علاّمه محقق آیة الله شیخ محمد علی احمدیان نجف آبادی متوفای 28 ذیقعده 1417. اولین اثر جامع در شرح حال اصحاب رسول الله بر مبنای رأی شیعه امامیه است. وی در این کتاب 567 نفر از صحابه را در 26 باب به ترتیب حروف معجم ترجمه کرده است. او در این اثر کوشیده نظر علمای شیعی را نسبت به اصحاب رسول الله تبیین نماید.
تحقیق و تألیف کتاب بیش از 30 سال زمان برده است.
تصحیح کتاب در «مرکز احیای آثار اسلامی» از سال 1385 شروع شد و هم اکنون با تحقیق و تصحیح جامع در سه مجلد تقدیم اهل تحقیق می گردد. امید است مورد قبول خداوند تبارک وتعالی واقع شود.

مناط الاحکام

مناط الاحکام کتابی است در اصول فقه که بر اساس دو فن تدوین شده است یکی در فروع و ظواهر احکام و دیگر در اسرار و بواطن آنها.
مولف هر یک از دو فن کتاب را به بحاری تقسیم و از هر بحر انهاری را منشعب کرده است.  آغازکتاب با این عبارت است: «الحمد الله الذی فضلنا علی کثیر من العباد».
ملا نظر علی در موارد بسیاری از این کتاب به نقل از شیخ و استاد خود علامه شیخ مرتضی انصاری مبادرت کرده است. تاریخ انجام کتابت به سال 1303 ق و تاریخ چاپ نخست آن سال 1304ق است.
وی ادامه داد: احیاء این کتاب ارزشمند که در اصول فقه نگاشته شده است در مرکز احیای آثار اسلامی  در یک جلد منتشر شده است